broj poseta
09294611
Arhiva po sezonama

SENIORI
1.MRL Centar
Rezultati
Adresar ekipa
Saopštenje 01
2.MRL Centar
Rezultati
Adresar ekipa
Saopštenje 01
MLAĐI PIONIRI
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen 2. ekipe
Rezultati
Adresar ekipa
PIONIRI
Predkvalifikacije za 1. s...
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen 2. ekipe
Rezultati
Adresar ekipa
KADETI
1. krug Kvalifikacija za ...
Rezultati
Adresar ekipa
2. krug Kvalifikacija za ...
Rezultati
Adresar ekipa
Predkvalifikacije za 1. s...
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen 2. ekipe
Rezultati
Adresar ekipa
JUNIORI
1. krug Kvalifikacija za ...
Rezultati
Adresar ekipa
2. krug Kvalifikacija za ...
Rezultati
Adresar ekipa
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
U19M
OMLADINCI
MLAĐE PIONIRKE
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
PIONIRKE
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
KADETKINJE
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
JUNIORKE
1. stepen
Rezultati
Adresar ekipa
U19Ž
OMLADINKE
SENIORKE
Aktuelnosti

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59

IN MEMORIAM – DUŠKO TOŠIĆ (1988-2013)
12.09.2013
Duško Tošić, trener u Zvezdinoj školi košarke, iznenada je preminuo 10. septembra 2013. u 25. godini života. Duško je ceo svoj život bio posvećen košarci koju je mnogo voleo. Trenirao je u mlađim kategorijama FMP-a i Ceraka, a pre dve godine počeo je da radi kao trener škole košarke Crvene zvezde i to sa velikim entuzijazmom. Bio je omiljen među decom koja su ga obožavala. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, dugo se bavio sportom, a smrt ga je zatekla dok je trenirao u teretani. Njegovo mlado srce nije izdržalo.

In Memoriam, Marijan Novović-Šilja
05.09.2013
Danas se košarkaška javnost oprostila od Šilje u zgradi Kuće Košarke, sporta gde je ostavio duboke tragove kao igrač, trener i košarkaški radnik. Na komemoraciji se moglo videti puno poznatih lica, Šiljinih prijatelja, kolega koji su došli da zajedno sa porodicom još jednom pozdrave velikog prijatelja. Njemu u čast govorili su Vlade Đurović i Ljubiša Đurović, bili su tu i Zoki Radović, Lale Lučić, Dule Vujošević, Blaž Stojanović i mnogi drugi...
R.I.P. Šilja!
Komemoracija

In Memoriam-Marijan Novović-Šilja
02.09.2013
Danas je posle kratke i teške bolesti preminuo dugogodišnji sportski radnik, igrač, trener, Marijan Novović, u košarkaškom svetu poznat kao Šilja. Poslednjih godina bio je aktivan član raznih struktura u košarkaškom savezu Beograda, a trenutno član Skupštine i komisije za rad sa mlađim kategorijama. Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeno. U prilogu možete videti CV, kompletnu igračku i trenersku karijeru.
CV Marijan Novović-Šilja

Turnir za devojčice u Francuskoj
27.06.2013
Selekcija Beograda na čelu sa predsednikom KSB Dejanom Dimitrijevićem i trenerom Zoranom Jovanovićem vratila se sa još jednog uspešno završenog turnira u francuskom gradu Besancon. Izveštaj trenera kao i slike možete videti u prilogu.
Izvestaj i slike

Izbor Predsednika Skupštine KSB
14.06.2013
Na 5. vanrednoj sednici održanoj 14.06.2013. godine za predsednika Skupštine KSB do kraja mandata jednoglasno je izabrana Dragana Kontić iz ŠKK Zvezdara.
Košarkaški savez Beograda ovim putem želi da izrazi veliku zahvalnost Draganu Gačiću, dugogodišnjem predsedniku Skupštine KSB.

SPORTAGENT - Eurobasket Slovenija 2013
22.05.2013
Sportagent, zvanična Turistička agencija Košarkaškog saveza Srbije vodi Vas na Eurobasket u Sloveniju od 04. do 23. septembra 2013. godine.
Adresa agencije je Gajeva 10-12, 11000 Beograd, sve informacije možete dobiti na telefone 011/2412-910 i 011/2413-085, e-mail office@sportagent.rs, kao i na sajtu www.sportagent.rs.

Pismo zahvalnosti iz Barselone
16.05.2013
Objavljujemo u celosti pismo koje smo dobili od naših domaćina iz Barselone:

Poštovani g-dine Dimitrijević,
bilo nam je zadovoljstvo da ugostimo tim selekcije Beograda na našem turniru. Sa sportskog nivoa pružili ste nam sjajno iskustvo, posebno u finalnoj utakmici. Takođe je za primer bilo ponašanje igrača, trenera i same delegacije.
Odnosi između naše dve organizacije se neće završiti na ovom turniru. Sigurni smo da će se saradnja nastaviti i u budućnosti na ostalim projektima. Molim vas dostavite nam sve oficijelne adrese kako bi vam dostavili video i foto materijal sa turnira.
Još jednom, UBSA tim je spreman na dalje učešće u organizaciji turnira. Molim vas prenesite naše pozdrave svim članovima vaše delegacije i organizacije.

Srdačno, UBSA tim

Odluka Skupštine KSB
09.05.2013
Skupština Košarkaškog saveza Beograda, na svojoj 4. sednici održanoj 08.05.2013.g, na osnovu člana 26 Statuta Košarkaškog saveza Beograda donela je sledeću:

ODLUKU
1. Na inicijativu košarkaškog kluba Mega Vizure jednoglasno je podržan predlog da od naredne sezone finalni turnir 8 najboljih juniorskih ekipa Srbije nosi ime po nedavno preminulom delegatu I sudiji, Senadu Ramusoviću-Ćerku.

2. Jednoglasno je usvojen Izveštaj Nadzornog odbora Košarkaškog saveza Beograda za 2012.godinu.

3. Jednoglasno je usvojen završni račun Košarkaškog saveza Beograda za 2012, godinu.

Odluka o izmeni i dopuni Statuta KSB
09.05.2013
U članu 30 Statuta Košarkaškog saveza Beograda, osma alineja menja I glasi: Mandat Predsednika Skupštine traje 4(četiri) godine I identičan je trajanju mandata članova Skupštine.

Milan Mažić o Senadu Ramusoviću...
29.04.2013
...

A onda, kao grom iz vedra neba, prozujala je vest koja je potresla sve košarkaške radnike u Srbiji - umro je Senad Ramusović u 56. godini života.

Svi koji smo Ćerka poznavali bili smo u neverici. Okretao sam telefone kolega pokušavajući da od nekoga čujem kako nije istina, ali uzaludno.

Bio je legenda srpske sudijske scene. Upoznao sam ga još dok sam bio klinac i počinjao da sudim, a on tada sudio ligu stare Jugoslavije kao jedan od vodećih arbitara. Sačekao je nas mlađe na Prvoj ligi tadašnje Jugoslavije, kada je, iako bez međunarodnog znaka, bio jedan od nosilaca sudijske liste. Dočekao nas je kao prijatelje, ne kao konkurenciju i ubrzo nam je postao stariji brat.

Želeo je sa nama sve da podeli, dobro i loše, da nam uputi zamerke i kritike, ali i podrži savetima u napredovanju. Neke njegove rečenice večno su mi ostale urezane u sećanje, kao zvezde vodilje kroz moju sudijsku karijeru. Neke od njih postale su deo nepisanog kodeksa koji vlada među košarkaškim sudijama i prenosi se kroz generacije...

Svi mi navijamo ili za Zvezdu ili za Partizan, govorio je. Nemoguće je da si iz sporta i da ti jedan od dva velika kluba nije draži. Ali, kad se izađe na teren da se sudi Derbi sve se svodi samo na jednu rečenicu: Partizan se voli, a Zvezda se čuva... ili obrnuto!

Neke od svojih najtežih utakmica sudio sam sa njim. Na terenu je bio nasmejan, utakmice vodio sa lakoćom i šmekom koji je tako dobro znao da nosi. Nije mu bio bitan izgled, bila je bitna odluka. A čak i kada je bilo najteže i najveća tenzija, znao je da ofarba liniju i pokaže svoj omiljeni znak, koji smo svi mi mlađi imali kao dodatno nepisano pravilo u knjizi mehanike.

Još i sada, ubeđen sam, sve kolege koriste njegovu maksimu kao odgovor na pitanje kako je bilo na utakmici: Prazni protokoli, ljubim ruke.... Sa Ramusom nije bilo primedbi, čak i kada je bilo grešaka i problema. On je to rešavao na samo njemu svojstven način, mirno i sa osmehom.

Učio nas je Ramus i kako da se ponašamo van terena, ne samo na njemu. Oblačenje je moralo da bude tip-top. Možda nisi lep i visok, ali možeš da kupiš sebi lepo odelo i tri bele košulje, pričao nam je. Bele košulje na sve idu, samo kad su čiste i opeglane!

Nemojte biti ko roboti, govorio nam je. Sudija je živo biće i mora da pokaže emocije. Ostaće zabeleženo i kako je kroz šalu uvek voleo da kaže: Koje su tri najvažnije stvari u košarkaškom suđenju: Isplata taksi pre utakmice, tuširanje posle i večera!. I na taj način nas je opuštao, uveravajući nas da će i na najvrelijim terenima sve proći kako treba.

Pre šest godina okačio je patike o klin i postao delegat na našoj prvoj ligi, a ubrzo zatim i na ABA ligi. Ramusa su cenili svi koji su, još u doba ex-YU sa njim delili sudijski hleb, pa je svako hteo da ga ima u svom timu.

Uvek nam je pokazivao adresar svog mobilnog u kome nije bilo niti jednog jedinog broja! Ali, ako vam je neki broj trebao, Ramus je bio živa enciklopedija i od njega ste informaciju mogli dobiti u trenutku. On je ljude držao u srcu i glavi, a ne u aparatu, kako je sam voleo da kaže.

Bilo je zadovoljstvo sa njim ići na utakmicu, jer je sve bilo kao po loju od prvog trenutka. Ćerko nikad nije kasnio, poštovao je tuđe vreme i ništa nije prepuštao slučaju. Provesti vreme pre teške utakmice sa njim bilo je pravo opuštanje, uz uvek zanimljive priče iz njegove duge karijere.

A posle utakmice, čuveno treće poluvreme, u svojoj režiji i na najboljem mestu, gde god to bilo na prostorima stare nam Juge. Znao je Ramo svaku kafanu kao svoj džep, šta je specijalitet i šta se najbolje jede. Direktno sa vrata restorana, pravo u kuhinju, da sa kuvarom dogovori šta da se spremi. Jelovnici nisu bili potrebni.

I juče je Ramus krenuo na utakmicu da bude delegat. Ka Čačku, na Juniorsko prvenstvo Srbije. Pozlilo mu je u kolima kod Šatornje, a bolnica u Topoli bila je predaleko da bi bilo šta moglo da se učini. Otišao je na poslednji put onako kako je i živeo: za košarku i sa košarkom.

Neverica je i danas među nama, generacijom koju je on podržavao i sa kojom se družio: Ika, Čaja, Bane, Gliša, Ober... Ne želimo da verujemo da u sredu, kada Ramus kreće na svoj poslednji put, neće biti sa nama na nekoj od utakmica.

Teško je završiti ovu priču na bilo koji način. Nadam se da je Ćerko na nekim boljim terenima od juče, da ne presuđuje, kao što nikad nije, nego se druži sa nekom boljom košarkom od ove zemaljske. Jer, to je zaslužio!

Neka te anđeli čuvaju, prijatelju moj!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59

Portal Košarkaškog Saveza Srbije
Registar igraca KSS
Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)
Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)
Udruženje Košarkaških Sudija Beograda (UKSB)
Basket 021


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.
Aktuelno
Organi KSB
Dokumenta
Adresari
Razno
Forum
Javne nabavke
Aktuelnosti
Vesti
Galerija
Linkovi
Kontakt
Adresar klubova
Adresar delegata
Adresar sudija
Adresari
Formulari
Izveštaji
Kazne po biltenima IIMRL
Kazne po biltenima IMRL
Kazne po biltenima MK
Normativna akta
Odluke
Odluke 1MRL zajedno sa uplatama
Odluke 2MRL zajedno sa uplatama
Odluke komisije za takmičenje KSS
Odluke MK zajedno sa uplatama
Prelazni rok
Propozicije
Saopštenja 1MRL
Saopštenja 2MRL
Saopštenja MK
Saopštenja Omladinci
Zakazane utakmice MK
Predsedništvo
Skupština
Nadzorni odbor
Komisija za rad sa mladjim kategorijama