lat|eng

Финални турнир Квалитетне лиге јуниора

18.05.2022
У периоду од 13. до 15.05.2022. године у КСЦ Пинки у Земуну одигран је финални турнир јуниора Квалитетне лиге Београда. Поред домаћина Земуна, пласман на финални турнир оствариле су и екипе земунског Борца, Борца 2015 из Лазаревца и Торлак ОКК Београда. Прво место на турниру освојила је екипа Земуна која је забележила све три победе. Друго место освојила је екипа Борца из Земуна, трећи је био Торлак ОКК Београд, а четврто место заузела је екипа Борца 2015 из Лазаревца.
Уједнаћен квалитет екипа допринео је лепим и пре свега неизвесним утакмицама, тако да су све екипе оправдале пласман на финални турнир својим квалитетом. Кош количник је одлучивао о распореду од 2. до 4. места, што је дало драж овом турниру. Утакмицама је присуствовало у просеку по 200 гледалаца, атмосфера је била пре свега спортска у сва три дана турнира и може се рећи да су та три дана била празник кошарке.
Екипа Земуна као победник Квалитетне лиге представљаће регион Београд на финалном турниру међурегионалних лига Србије у Краљеву који се одржава од 27. до 29.05.2022. године.

Галерија