lat|eng

Куп Београда за најмлађе 2022

06.06.2022
Завршен је још један Куп Београда за најмлађе који је овог викенда одржан на отвореним теренима КК Црвена Звезда МТС на Калемегдану. Као и сваке године, организован је од стране Кошаркашког савеза Београда и Градског секретаријата за спорт и омладину у оквиру својих редовних годишњих активности. 
У категорији најмлађих дечака, прво место освојила је екипа КК Црвена Звезда МТС, КК Младост је био други, а треће место заузели су малишани КК Борац Земун. За најбољег играча проглашен је Панић Лука из победничке екипе, а најмлађи учесник је Глођовић Илија из КК ББ Баскет (Младеновац).
Када су девојчице у питању, прво место освојила је екипа ККЖ Црвена Звезда МТС, другопласирана је ЖКК Мондо Баскет ,док је треће место заузела ЖКК Визура. За најбољу играчицу проглашена је Бојовић Анастасија из победничке екипе, док је најмлађа учесница Ковач Сара из ЖКК Мондо Баскет.
Све награде доделили су Пујаз Ненад, члан председништва КСБ и Алексић Бранко, комесар такмичења МК.
Захваљујемо се свим клубовима на учешћу и малишанима који су обележили протекли викенд, као и КК Црвена Звезда МТС који је уступио своје терене на Калемегдану.