lat|eng

Београд Рода 3X3

13.06.2022
Овог викенда одржан је још један у низу турнира А категорије отвореног првенства Србије у баскету 3X3.
После више него велике борбе славила је екипа Крупња, која је у финалу савладала Србију У23, са 20:18.
Када се ради о јуниорима, славила је екипа Чуке, која је у финалу савладала Кумаре резултатом 21:8.
На теренима КК Партизана видели смо фантастичан баскет и велику борбу. У групној фази, која је била итекако занимљива, шеснаестину финала су изборили тимови Музик, Лаки, Wуxи, Потпуно Свеједно, млађа репрезентација Србије до 23 године, 4 Пика, Чачак, Аранђеловац, Краљево, Шабац, Чука, Аутокућа Секулић, Крупањ, Yарис, Мрчајевци и Блеја.
После велике борбе пласман у четвртфинале, када се ради о сениорској конкуренцији оствариле су следеће екипе: Wуxи, Србија У23, Муззик, Мрчајевци, Аутокућа Секулић, Крупањ, Чачак и Шабац.
И тада је уследио најјачи баскет у региону. Улог је био велики – слот за велико финале Србије и чек на 120.000 РСД.
А, у четвртфиналу најбоље су се показале следеће екипе: Србија У23, Шабац, Муззик, Крупањ. Једна ствар може да радује све љубитеље баскета у Србији – сениорски репрезентативци су најбољи на свету, али очито има ко да их наследи. Србија У23 победила је Шабац резултатом 22:14 у полуфиналу,  док је Крупањ елиминисао Муззик пошто је славио са 16:14.
Треће место заузели су баскеташи Муззик, док су се у финалу састали Србија и Крупањ и приказали нам фантастичан баскет. Средином меча Крупањ је стигао до предности од 9:6, али промашили су три везана слободна бацања и нису успели да повећају своју предност. Све то казнио је Ковачевић, који је са три везана поена поравнао резултат. Велика борба се водила у наставку, видели смо неке фантастичне поене на обе стране, као и далекометне шутеве.  Одличну ролу приказао је Ковачевић, нарочито када се ради о игри под кошем, али је и Крупањ знао да узврати. Видели смо и нешто грубљу игру у одбрани, оба тима брзо су испунила бонус, а само минут пре краја Србија У23 водила је 16:15, те је уследио и тајм-аут.
Весковић је био половичног успеха на линији пенала, а Милошевић је након тога донео и резултатски преокрет 17:16. Протутњао је Момиров до коша, али није искористио зицер и резултат се није мењао. У наредном нападу Станковић је поравнао резултат, али је узвратио у Крупањ, па смо дошли до новог изједначења, а затим и продужетка јер је резултат био 18:18.
Баскет достојан великог финала. Пејовић је донео први поен за Крупањ, Србија је промашила два шута за два поена, што је казнио Пејовић и новим кошем решио питање победника и освајача Београда. На крају, резултат је гласио 20:18 за Крупањ.
У категорији јуниора славила је екипа Чуке, која је у финалу савладала Кумаре резултатом 21:8.

Галерија