lat|eng

Тренерски дани - Боривоје Ценић

20.04.2024
Драге колеге,
Као што већ знате наш чувени семинар за тренере млађих категорија “Тренерски дани – Боривоје Ценић”, биће одржан 27. априла 2024. године у Спортском центру “Мастер”. Пријаве за семинар ће бити отворене од 9 часова док ће предавања почети у 11 часова тог дана.
Као што смо већ најавили предавачи ће бити селектор мушке сениорске репрезентације Грузије Александар Џикић и селектора мушке јуниорске репрезентације Србије Вуле Авдаловић.
Подсећамо да сви тренери који воде селекције млађих категорија као и они тренери који воде мешовите селекције (сениоре и млађе категорије) су обавезни да одлушају два семинара годишње и да похађање Тренерских дана спада у један од услова за стицање дозволе за рад- лиценце.  
 Семинару могу присуствовати сви тренери који измире први део годишње школарине у износу од 4.000 динара. Уплате се могу извршити на рачун Удружења тренера (205-114324-11 у позив на број ставити број Ваше лиценце) до петка 26. априла 2024. године.
Као и до сада, уплате се могу извршити и на лицу места (у холу Спортског центра Мастер), непосредно пред почетак семинара (приликом пријављивања) 27. априла. 
 Тренери који уплате и други део годишње чланарине у износу од 7.500 динара добиће и Тренерски пакет који садржи: 
- Мајицу у част Ранку Жеравици, нашем олимпијском шампиону 
- Пакет од 5 предавања (12 сати) тренера Александра Грујића у склопу ''Едукативног програма за тренере млађих категорија узраста до 16 година''
- Књигу ''Карактеристике Смалл Балл напада и значај простора'' аутора Игора Ковачевића
- УСБ 64 ГБ на коме су спремљени књига и Едукативни програм
- Часопис Тренер 119. издање
- Тренерску таблу
- Планер за вођење кошаркашких тренинга
 У Едукативном програму кроз пет предавања подељених у укупно 12 сати обуке, обрађени су најосновнији кошаркашки елементи, почевши од става, троструке претње, пивотирања, додавања, двокорка па све до пассинг гаме, игре продора (дриббле-дриве), игре блокадама од лопте (офф балл сцреен) и на крају све то повезано као један концепт континуираног напада (мотион).
 Најновије издање Удружења тренера - Књига “Карактеристике Смалл Балл напада изначај простора”, аутора Игора Ковачевића, је пре свега намењена тренеримам млађих категорија, да у циљу боље организације игре у нападу користе фактор простор, што, будимо искрени није, до сада често обрађивана тема и утолико је њен знача још већи. У овом корисном штиву акценат је у приказу кретања играча са и без лопте (утрчавања и блокаде) у циљу стварања простора као основног предуслова за успешну игру. Кретањем нападачи везују пажњу одбрамбених играча и отежавају помоћ. Са друге стране, мали размак између нападача и њихова статичност дају велику предност одбрани. Тренер мора да инсистира на кретању играча у складу са концептом игре уз истовремено дисциплиновано одржавање њиховог одстојања.
Надамо се да ћете уживати у свом тренерском пакету подједнако као и у предавањима на Тренерским данима. 
Сатницу са називима тема ћемо послати непосредно пред семинар.
Радујемо се вашем доласку!
Спортски поздрав,
Ваш УКТС
 

Галерија